Lav en Multiboot USB nøgle

Jeg har et par “MultiBoot” USB nøgler som jeg har meget glæde af i hverdagen.

I teorien kan jeg lægge installationsmedier til Windows 95, 98, Me, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1 og Windows 10 (både i 32 bit og 64 bit versioner) på samme USB nøgle, og så vælge hvad jeg vil installere i en menu ved opstart.

I praxis har jeg 2 MultiBoot USB nøgler. Én jeg sjældent anvender, hvor jeg har de Windows udgaver liggende som er aktivt i brug på min arbejdsplads, og en hvor jeg har diverse bootbare hjælpeværktøjer på. Heriblandt et par bootbare Linux distributioner som f.eks. DBAN, som jeg bruger til at slette maskiner, hvor funktionen ikke er indbygget i BIOS.

Der findes en lang stribe værktøjer til at fremstille MultiBoot USB nøgler, og jeg synes selv bedst om “YUMI” (Your Universal Multiboot Installer), der kan hentes kvit og frit på Pendrivelinux’ hjemmeside.

Start programmet (det skal ikke installeres, men køres direkte).

Herefter vælger du hvilken USB enhed der skal anvendes, og hvilken iso fil der skal overføres (hvis ikke du har den liggende lokalt, så kan den downloades gennem programmet (gælder kun freeware/Open Source Software)).

Når du har lagt den første iso fil på USB nøglen kan du gentage processen med de andre iso filer du ønsker at have med i lommen.

Du kan altid tilføje, opdatere eller slette indholdet senere, ved at starte programmet.

One Reply to “Lav en Multiboot USB nøgle”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.