Windows software

Her finder du en oversigt over noget af det Windows software jeg anbefaler

Sikkerhed:

Antivirus er et absolut must på Windows.
Siden Windows 8 har “Windows Defender” været indbygget, og hvis ikke man har behov for at styre antivirus og firewall på et hav af maskiner, så er den ganske rigelig. Så hvis du får en ny PC med en forudinstalleret 30-60 dages demo af McAffee, Symantec eller lignende, så er der ingen grund til at betale flere hundrede kroner i licenser hvert år når den indbyggede kan gøre det gratis.
Har du en Windows Vista eller en Windows 7 maskine, så kan du gratis hente “Microsoft Security Essentials” på Microsofts hjemmeside. “MSE” skiftede navn til “Windows Defender” da den blev indbygget i Windows 8, men beskytter mod de samme udfordringer (på “bootkits”)
[Download Microsoft Security Essentials]

Programmer:

Kontorpakker:

Microsoft Office 365 – Alle kender Microsofts store Office pakke. Den er rykket på nettet, og kan købes på deres hjemmeside.
[Microsoft Office 365 portalen]

LibreOffice – Er du fattig studerende, eller har du ikke behov for mere end de basale funktioner, så kan du sandsynligvis nøjes med den gratis Office pakke “LibreOffice”.
[Download LibreOffice]

Google Docs

Billede og Video:

Irfanview – Fotografens schweitzerkniv. På overfladen ser den ikke ud af særlig meget, men dykker man lidt ned i menuerne, vælter funktionerne frem.
[Download IrfanView]

Paint.NET – Gratis billederedigering, der kan arbejde i lag. Photoshop kan en del mere, men det er ikke sikkert på at det er nødvendigt.
[Download Paint.NET]

Browsere:

Mozilla Firefox
Mozilla producerer en lang række gratis programmer, heriblandt deres browser “Firefox”.
[Download Firefox]

Chrome – Google står bag Chrome, der er noget hurtigere og mere problemfri end Microsofts “Edge” og “Internet Explorer”.
En af styrkerne er at en del plugins er indbygget, så man ikke skal bokse med at få Netbank, indlejret video mm til at virke.
[Download Chrome]

Andre programmer:

Adobe Acrobat Reader – De fleste browsere kan efterhånden vise PDF filer uden at du behøver at installere andre programmer, men Acrobat Reader er stadig bedre til det.
[Download Adobes Acrobat Reader]

Mozilla Thunderbird
Mail klient – Gratis alternativ til Microsofts Outlook.

ToDoist – ToDoist er en glimrende tjeneste der hjælper med at holde styr på dagligdagens små og store opgaver.
[Todoist]

Plugins:

Microsoft .NET Framework 4.7

“Nice to have”:

Johns Background Switcher – JBS er et simpelt program, der automatisk ændrer baggrundsbilledet på din computers skrivebord. Det kan også godt i Windows 10’s egne indstillinger, men sket ikke med de muligheder som JBS giver en.
[Download Johns Background Switcher]

Firmware og Drivere:

Hvis du har en HP kan man hente deres HP Support Assistant, der selv scanner computeren og finder de nyeste drivere og firmware opdateringer til computeren.
[Download HP Support Assistant]