iPhone 6 Plus Touch Disease

Jeg skal være den første til at indrømme at jeg oftest er meget positiv, når jeg omtaler Apples produkter.
Men ingen er fejlfri, og der findes ingen roser uden torne. Apple er fra tid til anden, lige som alle andre virksomheder, ramt af design- og produktionsfejl

En del iPhone 6 Plus ejere har oplevet at deres skærm pludselig holder op med at fungere, ofte med en flimrende hvid stribe i toppen af skærmen.

iFixit har skrevet om det i detaljer, og de mener som mange andre at der er tale om en designfejl, hvor de komponenter der behandler berøring af touch skærmen løsner sig fra telefonens “bundkort”.

Det virker til at være meget udbredt. Selv kender jeg fire der er eller har været ejere af iPhone 6 Plus, og af dem har tre været ramt af problemet.
Jeg selv er én af dem.

Min egen iPhone 6 Plus med “Touch Disease” og grå bar i toppen.

En lang række poster på Apples eget support forum indeholder brugere med det samme problem, f.eks.:  Tråd 1 og Tråd 2 (Der er link til en stribe flere i iFixit artiklen)

På forsiden af Apples Supportside er der et link til deres “Multi-Touch-reparationsprogram til Apple iPhone 6 Plus”.

Men her er der ikke meget hjælp at hente, for ifølge Apples side kan fejlen kun opstå “hvis telefonen er blevet tabt gentagne gange mod en hård overflade OG derefter blevet udsat for en hård belastning”.

Hvis man gerne vil have repareret telefonen, så skal man betale 1.342,25, og kun hvis skærmen ikke er revnet eller ødelagt.

Hvis man har en telefon der aldrig har været tabt, og har været i et beskyttelsesetui fra dag 1, så er der ingen hjælp at hente, selvom at telefonen stadig er dækket af reklamationsretten. Apple vil ikke engang se på den, fordi den må være blevet “tabt gentagne gange, og har derefter været udsat for en hård belastning”.

Ydermere vil Apple have at man betaler 199,- for at kontakte deres support efter at deres “begrændsede garanti udløber”, selvom telefonen stadig er dækket af den danske reklamationsret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.